Roca de Canalda © Iolanda Sebé
Sector Pirineus

Roca de Canalda al Port del Comte


A prop del massís del Port del Comte, al Solsonès, la Roca de Canalda és una impressionant muralla de conglomerat de gairebé dos quilòmetres de llarg. En aquesta paret de roca hi conviuen coves plenes d’història (com la cova dels Moros), vies d’escalada i els ocells propis d’aquest hàbitat rocallós. Diverses rutes a peu surten del petit nucli de Canalda i permeten recórrer la base de la paret, que també pot admirar-se des de la carretera local que uneix els pobles de Sant Llorenç de Morunys i Odèn.

Comparteix

Espècies destacades

Verderola, llucareta, picot negre, trencalòs i trencapinyes

Equipaments

Més informació

Mapa
Llistat
Categories Sectors
Selecciona un sector
Categories Sectors

Riu Segre al seu pas per la Seu d’Urgell i Alàs

Parc Natural del Cadí-Moixeró: prat de Cadí

Roca de Canalda al Port del Comte

Vall de Boí

Pla de Beret – Montgarri

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: mata de València

Parc Natural de l’Alt Pirineu: bosc de Virós

La Terreta i la serra de Sant Gervàs

Boumort-Collegats

Serra Llarga – secans de la Noguera

Els Plans de Sió

Secans de Belianes-Preixana

Estany d’Ivars i Vila-sana

Mas de Melons-Alfés

Secans del Segrià i Utxesa

Mosaic mediterrani de la Terra Alta

Serra de Llaberia

Parc Natural dels Ports: la Franqueta

Parc Natural dels Ports: Caro

Reserva Natural de Sebes

Serres de Cardó – el Boix

Secans del Montsià

Parc Natural del Delta de l’Ebre: La Tancada i badia dels Alfacs

Parc Natural del Delta de l’Ebre: L’Encanyissada, Migjorn i l’Alfacada

Parc Natural del Delta de l’Ebre: Bassa de les Olles i badia del Fangar

EXPERIÈNCIES

D'OBSERVACIÓ

D'OCELLS

A l’eix Ebre-Secans-Pirineus hi trobareu un gran nombre d’agències de viatge, empreses, entitats i guies professionals que coneixen a fons el territori i les espècies d’ocells que s’hi poden observar i fotografiar.

Us aconsellem que aprofiteu els serveis que us ofereixen i gaudireu així d’unes experiències d’observació d’ocells memorables.

Fundació Plegadis

Aquesta fundació, que treballa per conservar els ecosistemes i les espècies del delta de l’Ebre, ofereix diverses activitats per als observadors d’ocells. Hi destaquen el “BiciBirding”, una experiència híbrida per observar ocells sobre rodes, i el “Photo Hide”, uns aguaits de fusta amplis i integrats en l’entorn de l’illa Picampall per fotografiar aus a curta […]

ssales@fundacioplegadis.org
616 994 030

Som Aguait

Aquesta entitat promou accions de conservació, recerca, sensibilització i turisme responsable. Ofereix diversos aguaits fotogràfics especialitzats en rapinyaires (a Torrebesses), en còlit negre (a Batea, Terres de l’Ebre), en esparver (també a Batea) o en aus aquàtiques (a Flix), així com safaris pel delta de l’Ebre i els secans de Lleida.

info@somaguait.cat
623 185 018

Buseu Project

En un poble abandonat que ara s’ha recuperat per a l’ecoturisme, aquesta iniciativa ofereix diversos aguaits fotogràfics, cursos i tallers de fotografia i una casa de turisme rural (Casa Felip). Els aguaits estan vinculats a un canyet i permeten obtenir imatges espectaculars del trencalòs, l’àguila daurada i altres ocells carronyaires.

buseu@buseuproject.com
650 952 197

Grup de Natura Freixe

Aquesta entitat gestiona la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix i ofereix una visita guiada per endinsar-se i passejar per l’interior d’aquest impressionant bosc de ribera del riu Ebre. En l’àmbit de l’ornitologia, destaquen experiències com la introducció a l’anellament científic d’ocells o la construcció de caixes niu.

info@freixe.cat
977 265 112

Nòmada Viatges

Aquesta agència de viatges està especialitzada en activitats ecoturístiques, tant al delta de l’Ebre com al massís dels Ports. Ofereixen estades de diversos dies per conèixer la riquesa ornitològica de les Terres de l’Ebre, i també preparen programes i viatges a mida. Col·laboren des de fa més de trenta anys amb el Parc Natural del […]

info@nomadaviatges.com
977 481 497

Lo pagès del Montsec

Aquest canyet de rapinyaires ubicat a Tartareu compta amb dos observatoris (aguaits) equipats i integrats en l’entorn, des dels quals es poden observar de prop i fotografiar les principals espècies de carronyaires. El canyet té la finalitat de protegir, fomentar i aprofitar la fauna salvatge, i de preservar els seus ecosistemes.

lopagesdelmontsec@gmail.com
677 559 593