© Sergi Sales
Sector Terres de l'Ebre

Secans del Montsià

Aquests secans són, en realitat, un paisatge en mosaic de conreus d’ametllers i oliveres (algunes mil·lenàries) que constitueixen les restes d’una antiga plana estèpica. S’hi observen ocells propis dels secans combinats amb aus rapinyaires fruit de l’abundància de preses com el conill.

Comparteix

Espècies destacades

Arpella cendrosa, perdiu roja, oriol, tallarol emmascarat i mussol comú

Equipaments

Més informació

Mapa
Llistat
Categories Sectors
Selecciona un sector
Categories Sectors

Riu Segre al seu pas per la Seu d’Urgell i Alàs

Parc Natural del Cadí-Moixeró: prat de Cadí

Roca de Canalda al Port del Comte

Vall de Boí

Pla de Beret – Montgarri

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: mata de València

Parc Natural de l’Alt Pirineu: bosc de Virós

La Terreta i la serra de Sant Gervàs

Boumort-Collegats

Serra Llarga – secans de la Noguera

Els Plans de Sió

Secans de Belianes-Preixana

Estany d’Ivars i Vila-sana

Mas de Melons-Alfés

Secans del Segrià i Utxesa

Mosaic mediterrani de la Terra Alta

Serra de Llaberia

Parc Natural dels Ports: la Franqueta

Parc Natural dels Ports: Caro

Reserva Natural de Sebes

Serres de Cardó – el Boix

Secans del Montsià

Parc Natural del Delta de l’Ebre: La Tancada i badia dels Alfacs

Parc Natural del Delta de l’Ebre: L’Encanyissada, Migjorn i l’Alfacada

Parc Natural del Delta de l’Ebre: Bassa de les Olles i badia del Fangar

EXPERIÈNCIES

D'OBSERVACIÓ

D'OCELLS

A l’eix Ebre-Secans-Pirineus hi trobareu un gran nombre d’agències de viatge, empreses, entitats i guies professionals que coneixen a fons el territori i les espècies d’ocells que s’hi poden observar i fotografiar.

Us aconsellem que aprofiteu els serveis que us ofereixen i gaudireu així d’unes experiències d’observació d’ocells memorables.

Zoo del Pirineu

Aquesta fundació recupera animals salvatges maltractats o ferits i, si és possible, els retorna a la vida silvestre. Quan no és possible, els dona refugi a les seves instal·lacions. En aquest zoo es pot gaudir d’activitats educatives: visites guiades, exhibicions de vol dels rapinyaires, experiències amb mussols o fotografia d’aus en captivitat.

zoopirineu@gmail.com
610 750 224

Mónnatura Delta de l’Ebre

L’observació d’ocells, juntament amb la sal i la pesca tradicional, són els tres fils conductors de MónNatura Delta de l’Ebre. Des d’aquest espectacular equipament s’ofereix la visita exclusiva a la llacuna de l’Alfacada per observar aus i fer activitats especials d’ornitologia i visites guiades als espais propis (mirador 360°, Espai Delta, etc.).

info@monnaturadelta.com
977 053 801

Photo Logístics

Empresa especialitzada en turisme i fotografia de fauna salvatge. Disposa d’una àmplia gamma d’amagatalls o aguaits fotogràfics especialitzats en tota mena d’espècies i situats al Pirineu, al Prepirineu, als secans de Lleida i al delta de l’Ebre. També organitza safaris fotogràfics, jornades d’observació d’ocells i esdeveniments al voltant del turisme de fauna.

info@photo-logistics.com
638 887 681

Grup de Natura Freixe

Aquesta entitat gestiona la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix i ofereix una visita guiada per endinsar-se i passejar per l’interior d’aquest impressionant bosc de ribera del riu Ebre. En l’àmbit de l’ornitologia, destaquen experiències com la introducció a l’anellament científic d’ocells o la construcció de caixes niu.

info@freixe.cat
977 265 112

Birding Lleida Expedicions

Agència de viatges especialitzada en viatges de natura, observació de fauna salvatge i observació d’ocells. Ofereix activitats guiades i sortides d’observació i interpretació de la fauna en entorns naturals de proximitat com les valls del Sió, la Reserva Natural de Sant Llorenç de Montgai, l’estany d’Ivars i Vila-sana o el bosc de ribera del Segre.

info@birdinglleidaexpedicions.com
973 390 086

Muntanya d’Alinyà

La muntanya d’Alinyà és la finca privada més gran de Catalunya. Pertany a la Fundació Catalunya La Pedrera i ofereix activitats gestionades per l’empresa Aubèrria. Hi destaquen “Menjant amb voltors”, per veure com s’alimenten aquests carronyaires, i “Guarda per un dia”, per tenir-los més a prop. També disposen d’un aguait fotogràfic.

info@alinyamuntanya.cat
608 055 666